UDDEVALLA

Meny

victor hemma hos grafitti

Med känsla för graffiti hos Victor

När familjen skulle flytta till nytt hus, ville naturligtvis de tre sönerna vara med och bestämma över stilarna i sina rum. Äldsta sonen Victor lever för musik och hans passion är hans och kompisen Viggos band Adunatum, som betyder enade som en. I bandet skapar Victor och Viggo housemusik på datorn med olika instrument och back- och rapvocals (som ibland är de själva). Så vad var mer naturligt än att spraymåla bandnamnets tag på väggen?

grafitti

Vilken färg var det nu vi skulle använda bakom namnet, undrar Victor. Valter kollar på skissen.

valter kille vägg förberedelser

Victors kompisar hjälper till att skydda de delar som redan blivit sprayade.

spraymålar grönt grafitti

Sprayfärg torkar snabbt och blir snyggast när du gör en fondvägg med graffiti.

spraymåla grafitti

Polarna rycker in

När Victors rum skulle fixas, var Viggo ute och reste, så Victor fick ta hjälp av två andra polare – Mac och Valter. De började med att maska upp bokstäverna i namnet och täcka med papp. Sedan maskade de även ränderna på equalizern, som skulle ligga som en visuell frekvenskurva i grönt, rött och gult under bandnamnet.

Bandnamnets tag

Nu spraymålade de upp bakgrundsmotivet, som de först hade skissat på i datorn. När bakgrunden hade torkat, tog de bort maskningen på bokstäverna. De spraymålade texten i svart, med en guldbokstav mitt i namnet. Så var det där – Adunatum – på Victors fräckt taggade graffiti-vägg!

victor sprayfärg graffiti bandnamn